Rehabilitering hund

MIn filosofi är att den fysiska kroppen påverkar själen och vice versa, oavsett vilken art man tillhör. Efter alla år i mitt arbete med hundproblem, har jag fått det bevisat. Gångerna är otaliga då ett sk problembeteende har bottnat i sjukdom eller smärta. Att leva med en långvarig smärta leder så småningom till en dålig välfärd för individen.
Precis som vi människor, mår även hunden bra av att träna sin kropp för att skapa en god förutsättning för ett långt och hälsosamt hundliv.
I takt med att operationstekniker förfinats och forskningen gått framåt, har man även insett rehabiliteringens betydande roll för att uppnå optimala resultat efter en skada eller en operation.
Idag remitterar många veterinärer sina patienter till fysioterapeuter för att få bästa möjliga resultat.

Även friska hundar mår bra av att ha en god fysik. Kroppen mår generellt mycket bättre då en fysisk träning upprätthålls och hunden som individ har bättre förutsättningar att klara av att leva ett aktivt  hundliv. Dessutom har forskningen bevisat att bästa medicinen mot psykisk ohälsa är fysisk alktivitet. Och jag är övertygad om att det även gäller djuren...

Oavsett anledning, är man varmt välkommen till min klinik.
Jag utgår alltid från den unika individens förutsättningar och skapar möjligheter utifrån det.
Har man en hund med "problematiska" beteenden finns det sjävklart utrymme för det. Kontakta mig gärna vid eventuella funderingar.