My tribute

Min vision är att skapa ett hållbart liv tillsammans MED djuren, där vi identifierar värdegrunder, släpper gamla normer och öppnar upp för nya ömsesidiga perspektiv. 
Vi förstår att den djupa och hållbara relationen med djuren börjar i mötet med oss själva.
Min mission är att visa vägen för dem som längtar tillbaka till ett liv i balans med naturen. Detta gör jag genom att bl a erbjuda utbildningar där vi arbetar med att möta oss själva på djupet i vår sanna essens och bygga ömsesidiga och respektfulla relationer till våra djur. Min målgrupp är Du som längtar efter att leva tillsammans med djuren i samklang med naturen och finna en större meningsfullhet i ditt liv här på jorden. Du som inte är nöjd med att plaska runt på ytan...
Hur ska vi kunna leva nära djuren i en autentisk relation när vi inte är sanna mot oss själva? Det blir svårt att komma ner på djupet och lära känna varandra på riktigt om vi håller oss på ett ytligt plan även inom oss själva.
Jag tänker att allting handlar om en ömsesidighet. I båda riktingar. 

Jag blir påmind om människans komplexitet och förundras ofta över flödet på sociala medier. Flödet där människan förställer sig till att vara någon den inte är. Oftast.
För vem? undrar jag. För vem skall vi vara någon vi inte är?
Varför räcker vi inte till som de unika varelser vi är?
Varför strävar vi efter att vara någon annan? Att vara Du är Din superpower! Ingen annan är bättre på det än just du…
Jag upplever att fenomenet är kopplat till just sociala medier. Man behöver “branda” sig och sticka ut. Man vill ha likes och beundran. Vissa vill skapa kaos istället och det är en del av deras branding...
Men om vi kikar närmare på hundvärlden då… Den ack så kluriga!
Jag upplever att en stor del av dem som delar sitt liv med fyrbenta, är helt uppe i sitt huvud. 
Man obejktifierar hunden. Jag tänker att man kanske gör det för att göra det lite lättare för sig själv. För om man har en agenda för sin hund, en genomtänkt plan, och helt plötsligt skulle öppna upp för vad hunden känner och vill, så är det inte säkert att de skulla vara kompatibla. Vart hamnar vi då?
 
Djurens värld av empati och kärlek. 
Gångerna är många som jag hört människor berätta om deras fantastiska djur som överöser dem med villkorslös kärlek. Det finns ingen annan än deras hund som vet deras innersta hemligheter eller som tröstar dem när de är ledsna. Bandet de har till sin hund är starkt och unikt, enligt hundägaren.
Frågar man dem om de själva är lika tillgivna sin hund, blir svaret oftast - Givetvis! Eller….Vad menar du…? 
Vi har en förmåga att se på djuren utifrån människans normer. Vi är de mest intelligenta, därför fattar vi alla beslut. Vi är de mest erfarna, därför vet vi bäst. Men är det verkligen så…?
Jag tror inte alltid det. Och vad menar vi isf med intelligens? 
Jag upplever att vi många gånger väljer den enkla vägen i vårt liv med djuren. Den vägen som lutar sig mot vetenskap och forskning för hur vår relation skall se ut. Eller att vi föds in i  gamla kulturer som går i arv från generation till generation kring hur man uppfostrar en hund. Den vägen som inte öppnar upp för att det kanske finns andra sanningar…?
Vad händer om vi skulle öppna upp för att vi inte alltid vet bäst? Att djuren kanske sitter på en visdom som skulle kunna göra våra liv bättre och mer meningsfulla? Vad händer om vi börjar leva mer från hjärtat och känner efter på djupet hur vi vill leva vårt liv? 
Många vill kalla dessa andra sanningar för flum. Flummet ställer allt på sin spets och väcker obehag hos kritikerna då det kanske saknas vetenskaplig förankring, medan andra känner en lättnad då deras känslor och upplevelser bekräftas kring att det kan få vara så och att det finns mer att uppleva och utforska.
Att krampaktigt hålla sig i vetenskap och förkasta allt annat, gör att många nyanser i livet förblir outforskade. 
Djuren vet så mycket mer än vi. Jag upplever det dagligen i de behandlingar jag ger. Och jag tror att djuren kan visa oss vägen tillbaka till ett hållbart liv, då min känsla är att vi tappat riktningen rejält nu...
Det var här som utbildningen My Tribute föddes.

Jag vill dela med mig av mitt sätt att se på och leva tillsammans med våra hundar. My Tribute är ingen random hundutbildning. 
My Tribute är som en alternativ och fördjupad hundägarutbildning. 
I My Tribute öppnar vi upp för nya perspektiv och värdegrunder, då mycket inom hundkunskapen enligt mig känns gammalt och förlegat. 
Mångårig erfarenhet, gedigen kunskap och djup personlig utveckling ligger till grund för denna utbildning. Jag vill ge fler människor möjligheten att utforska relationen till sin hund på djupet och leva i en autentisk relation med sin hund. 

Är du nyfiken? 

På FB har jag en sluten grupp som heter My Tribute där jag delar information om utbildningen ibl a en  livesändning. Jag har valt att hålla gruppen sluten för att jag vill att man aktivt skall tacka ja till informationen och inte får den i knäet som all annan reklam. Det känns även fint att hålla energin i gruppen bland likasinnade och skapa ett hållande space för oss medlemmar. 
Du är varmt välkommen att ansöka om medlemskap i gruppen. 

Sååå... Om du längtar efter att få möta din hund på ett djupare plan där kommunikationen består av mer än bara ord? Vill du lära dig att blicka inåt och på så vis kunna vara mer sann emot dig själv och leva mer från hjärtat?
Min vision är att hjälpa dig att skapa ett okomplicerat och hållbart liv tillsammans med din hund, där vi identifierar värdegrunder, släpper gamla normer och öppnar upp för nya ömsesidiga perspektiv. 
Den fördjupade relationen med din hund, börjar i mötet med oss själva. 
That's where the magic happens!!!!
Under denna digitala utbildning kommer vi bl a att utforska etiska och moraliska värdegrunder kopplade till livet med hund, stillhet och närvaro och hur vi kan leva mer i samklang med hundens medfödda beteendebehov och mycket, mycket mer....

Begränsat antal platser då jag föredrar att hålla grupperna små och personliga. Utbildningen sker digitalt via zoom.
Ev. frågor och kursanmälan sker via mail: frida@dogland.se
Amälan är bindande. 

Varmt välkommen!