Om mig

Dogland som mitt företag heter föddes 1999 i form av en barndomsdröm som gick i uppfyllelse: jag öppnade ett hunddagis!
I fem års tid hade jag 25 glada hundar som kom till mig varje dag. Den erfarenheten jag fick under dessa år kommer jag att bära med mig resten av livet. Hundarna lärde mig så otroligt mycket, både om hunden som art och individ. Och om mig själv.
Parallellt utbildade jag mig till instruktör, friskvårdskonsulent och så småningom även hundpsykolog/problembeteendeutredare. 
Jag höll kurser och föredrag och övergick så småning om till att arbeta med hundar med problembeteenden på heltid.
Alla ovanstående utbildningar har jag gått för HUNDutbildningsgruppen.


Ju mer kunskap jag fått genom åren, ju mer ödmjuk har jag blivit. Man blir verkligen aldrig fullärd. Aldrig!
Parallellt med det yrkesmässiga hunderiet bedriver jag även uppfödning av Rottweiler med prefixet DeVeritas.
Fram till idag har åtta kullar sett dagens ljus på kennel DeVeritas. Och såklart hoppas vi på fler i framtiden. Mer om min uppfödning kan du läsa på:  www.deveritas.se
År 2011 bestämde jag mig för vidareutbilda mig igen inom hunderiet. Under alla mina yrkesverksamma år som hundpsykolog kände jag att jag ville fördjupa mig i en av de större bakomliggande orsakerna till beteendeförändringar, nämligen smärta. Våren 2012 avslutade jag min fysioterapeututbildning för hund hos ReDog. Parallellt med den utbildade jag mig även till hundmassör i samma regi.
I oktober 2012 slog vi upp dörrarna till  Doglands & Hundkuratens rehabklinik i Arninge, där vi jobbade i fyra år med en fullspäckad verksamhet. 
Längtan om något eget och något unikt växte fram och i januari 2016 påbörjade jag mitt livs dröm: Jag byggde min egna klinik! 
Där har jag jobbat dygnet runt i tre och ett halvt år och jag har haft förmånen att fått hjälpa så många hundar.
Dygnets timmar räckte inte till. Och inte jag heller...
Våren 2019 valde jag att lämna min klinik med det enorma arbete det innebar, då utmattningen var ett faktum. Jag lämnade rättegångar med sk hantverkare och människor som ville mig illa, bakom mig. Det var dags för mig att vända blad i livet...

Från april 2019 tar jag emot hemma i Vallentuna på min lilla egna klinik där jag erbjuder olika manuella behandlingar för både hund och human. 
Jag har ett nära samarbete med utvalda veterinärer/specialister där vi tillsammans samarbetar kring klienten för ett optimalt resultat. Jag behandlar med laser och med mina händer. Idag arbetar jag nästan uteslutande med Kraniosakral terapi. Efter alla fantastiska behandingsresultat som kraniosakral terapeut har jag svårt att motivera varför jag skall använda en massa maskiner när gåvan sitter i mina händer.  
Kliniken är unik i sitt slag då jag lagt ett stort fokus på en välkomnande och avstressande miljö för såväl människa som hund. En hund som har ont har ofta avvikande beteenden som kan upplevas som utmanande av omgivningen. Det kan t ex visa sig som aggression gentemot andra hundar eller överdrivna rädslor. Jag vet, efter alla år som hundpsykolog, att det kan vara mycket tufft att vara ägare till en hund med sk beteendeproblem och den stressen som det innebär. Framför allt eftersom omgivningen sällan har någon förståelse...
Exempelvis tycker hundar olika mycket om att bli hanterade. Där har jag en mångårig erfarenhet kring hur man bemöter en hund som har ont eller är stressad pga smärta och som därav inte accepterar att bli hanterad. Prata gärna med mig inför ert besök, så kan vi göra ert första besök hos mig så positivt som möjligt för Dig och Din hund.
Hos mig är alla välkomna, oavsett förutsättning.
Idag arbetar jag nästan uteslutande med kraniosakral terapi som är en fantastsik behandlingsform när det gäller just ovanstående. 

Har du funderingar, kontakta mig gärna: frida@dogland.se.

Varmt välkomna!