Om mig

Dogland som mitt företag hette föddes 1999 i form av en barndomsdröm som gick i uppfyllelse: jag öppnade ett hunddagis!
I fem års tid hade jag 30 glada hundar som kom till mig varje dag. Den erfarenheten jag fick under dessa år kommer jag att bära med mig resten av livet. Hundarna lärde mig så otroligt mycket, både om hunden som art och individ. Men framför allt om mig själv.
Parallellt med dagiset utbildade jag mig till instruktör, friskvårdskonsulent och så småningom även hundpsykolog.
Jag höll kurser och föredrag och övergick så småning om till att arbeta med hundar med problembeteenden på heltid.
Samtliga ovanstående utbildningar har jag gått för David Selin, HUNDutbildningsgruppen.


Ju mer kunskap jag fått genom åren, ju mer ödmjuk har jag blivit. Man blir verkligen aldrig fullärd. Aldrig.
Parallellt med det yrkesmässiga hunderiet bedriver jag även uppfödning av Rottweiler med prefixet DeVeritas.
Fram till idag har tio kullar sett dagens ljus på kennel DeVeritas. Och såklart hoppas vi på fler i framtiden. Mer om min uppfödning kan du läsa på:  www.deveritas.se
År 2011 bestämde jag mig för vidareutbilda mig igen inom hunderiet. Under alla mina yrkesverksamma år som hundpsykolog kände jag att jag ville fördjupa mig i en av de större bakomliggande orsakerna till beteendeförändringar, nämligen smärta. Våren 2012 avslutade jag min fysioterapeututbildning för hund hos ReDog. Parallellt med den utbildade jag mig även till hundmassör i samma regi.
I oktober 2012 slog vi upp dörrarna till  Doglands & Hundkuratens rehabklinik i Arninge, där vi jobbade  tillsammans i fyra år med en fullspäckad verksamhet. 
Längtan om något eget och något unikt växte fram och i januari 2016 påbörjade jag mitt livs dröm: Jag byggde min egna klinik! 
Där jobbade jag dygnet runt i tre och ett halvt år och jag har haft förmånen att fått hjälpa så många hundar.
Dygnets timmar räckte inte till. Och till slut gjorde inte jag det heller...
Våren 2019 valde jag att lämna min klinik med det enorma arbete det innebar, då utmattningen var ett faktum. Jag stod inför en konkurs efter en förlorad rättegång mot en sk hantverkare. Jag valde att lämna människor som ville mig illa, bakom mig. Det var dags för mig att vända blad i livet... Att se sitt livsverk gå om intet var otroligt smärtsamt. Men idag kan jag se en större mening med det som hände. Och idag känner jag bara tacksamhet när jag blickar tillbaka. 

Numer tar jag emot hemma i villan i Väsby, och från och med februari 2021 finns jag även på Norra Stockholms Hundcenter i Arninge ett par dagar i veckan. Jag kan även komma till er, om ni är ett gäng som vill ha behandling. Kontakta mig via mail. 
Jag har ett nära samarbete med utvalda veterinärer där vi tillsammans samarbetar kring klienten för ett optimalt resultat. Jag behandlar med laser och med mina händer. Idag arbetar jag nästan uteslutande med Kraniosakral terapi, som är en helt enastående manuell behndlingsmetod. Efter alla fantastiska behandingsresultat som kraniosakral terapeut har jag svårt att motivera varför jag skall använda en massa maskiner när gåvan sitter i mina händer. Men jag laserbehandlar vissa specifika besvär.  

Min filosofi är enkel: Förtroendet är grunden i alla relationer. Utan förtroende kommer vi ingenstans. Och är det någonting som kraniosakral terapi står för, så är det just förtroende tmellan terapeut och klient.
Det är en icke-tvingande behandlingsmetod som sker helt utan manipulation. Och absolut inget tvång. 
En hund som har ont har ofta avvikande beteenden som kan upplevas som utmanande av omgivningen. Det kan t ex visa sig som aggression gentemot andra hundar eller överdrivna rädslor. Jag vet, efter alla år som hundpsykolog, att det kan vara mycket tufft att vara ägare till en hund med sk beteendeproblem och den stressen som det innebär. Framför allt eftersom omgivningen sällan har någon förståelse. Exempelvis tycker hundar olika mycket om att bli hanterade. Där har jag en mångårig erfarenhet kring hur man bemöter en hund som har ont eller är stressad pga smärta och som därav inte accepterar att bli hanterad. Prata gärna med mig inför ert besök, så kan vi göra ert första besök hos mig så positivt som möjligt för Dig och Din hund.
Jag arbetar mycket med trauma. Många sk gatuhundar som imoprterats till SVrige kommer ofta med en oviss historik och en ryggsäck full av trauma. Innan man kan påbörja träning, behöver hunden få hjälp att släppa sitt gamla bagage. Här är kraniosakral terapin helt fantastisk, då den är holistisk. 
Och jag har hur många solskenshistorier som helst att berätta, där sk omöjliga fall fått livet tillbaka. 
Hos mig är alla välkomna. Alla. 
Idag arbetar jag nästan uteslutande med kraniosakral terapi som är en fantastsik behandlingsform när det gäller just ovanstående. 

Har du funderingar, kontakta mig gärna: frida@dogland.se.

Varmt välkomna!